tiistai 28. kesäkuuta 2011

Juhannusvisiitti maalle

Onpahan taas vierähtänyt sen verran aikaa viimeisestä blogipostauksesta, että keskikesän juhlaakin on jo ehditty viettää. Meidän porukka suuntasi kerrankin maaseudulle juhannuksen viettoon, kun satuimme vielä juhannusviikolla onnekkaasti saamaan pikkuisen mökin Konnevedeltä järven rannalta ja vieläpä kohtuullisen edullisesti juhannuksen perinteisiin kiskurihintoihin nähden. Alkuviikosta, kun soittelin lehti-ilmoituksia läpi, niin törmäsin kyllä kaikenmaailman kiskureihin. Eräskin mies alkoi kauppaamaan mökkiään melkeinpä ennen kuin ehdin sitä edes tiedustella. Tämän miekkosen kauppapuhe eteni suurinpiirtein näin: Juu, täältä löytyy hieno mökki vapaana, ei sähköjä eikä muitakaan mukavuuksia, vain tönö metsän keskellä, tervetuloa heti vaan, hintakin tosi edullinen 500 euroa juhannusviikonlopusta. Että silleen, tälle kaupparatsulle sanoin kunhan vain suunvuoron sain, että juu, ei kiitos, taidetaan kysellä vielä mökkiä muualta. Vitsit, mitä porukkaa. Eipä ollut ihme, että mökki oli vielä vuokraamatta. Toiselta herralta, kun kyselin mökistä kuvia sähköpostilla, niin vastaus oli, että ei onnistu, kun tuo netti ei oikein täällä korvessa pelitä, tuossa nuo pojat on jo pari päivää korjaillu piuhoja tuloksetta. Että sekin kuulosti tosi lupaavalta. Onneksi sitten saimme kuitenkin ihan ok mökin, niin ei tarvinnut viettää tylsää kaupunkijuhannusta.

Juhannusaattona kävin sitten tekemässä aamulla lyhyen työpäivän, jonka jälkeen suuntasimme maalle. Päivä oli aamulla tosi pilvinen ja synkän näköinen, mutta kuin tilauksesta aurinko alkoi paistamaan aivan ihanasti heti, kun saavuimme perille. Koko loppupäivän ja illan ilma olikin aivan ihana. Laiturilta pääsi ihailemaan ihanaa juhannusyön auringonlaskuakin. Valitettavasti juhannuspäivänä satoi sitten kaatamalla vettä, mutta säällehän ei mitään voi, joten emme antaneet sen häiritä, vaan kävimme jopa kaatosateessa soutamassa. Pikkuneitikin pääsi viikonlopun aikana pari kertaa veneen kyytiin. Sylissä istuen se ei ollut venematkasta milläsäkään, vaan katseli ihan tyynenä maisemia. Oikeanpuolimmaisessa kuvassa Senna ihmetteli Jussin kalastuspuuhia ja nökötti kuin tatti tuossa jalkojen juuressa koko kalastuksen ajan. Liekö johtui siitä, että matojen puutteessa ongenkoukkuun piti ripustaa makkaranpaloja kalan houkuttimiksi.


Kokonaisuudessaan viikonloppu sujuikin oikein rauhallisissa tunnelmissa kesästä ja vapaasta nauttien. Kaitpa sitäkin voi jonkinlaisena elämyksenä pitää, kun pesuvesi mökille piti kantaa ämpärillä järvestä ja lämmittää sitten saunassa. Astioitten pesukin laiturilla oli oikeastaan aika huvittavaa puuhaa ulkohuussissa asioimisesta puhumattakaan. On se myös kumma, miten lomalla väsyttää kauheasti, vaikken edes univelasta kärsikään. Nukuttua tuli kyllä paljon ja hyvin. Sennallakin oli niin mukavaa, että se olisi halunnut jäädä tämän pikkumökin pikkuvahdiksi. Vapaaehtoisesti se ei nimittäin autoon suostunut kapuamaan vaan juoksi oikein karkuun källi ilme naamallaan. Omalla kohdalla lomat on nyt joksikin aikaa vietetty, kun loppukesä kuluu aika kiitettävästi parissakin työpaikassa töitä tehden. Elokuun lopussa tai syyskuun alussa olisi sitten tarkoitus lähteä vähän kauemmaksi ja pidemmäksi ajaksi lomailemaan. Paikasta ei tosin ole vielä varmuutta, mutta katsotaan sitä sitten lähempänä.

2 kommenttia:

  1. Kuulostatte viettäneen perinteistä suomalaisjuhannusta :) Miltäköhän se cityjuhannus maistuisi? Itselläni ei siitä ole vielä kokemusta, kun maalla asustelen. Tosin mökkijuhannusta en ole koskaan viettänyt. Ehkä sekin on koettava vielä joskus. Kiva, että saitte kuin saittekin mökin vuokrattua. Sennakin varmasti nautti touhujenne seuraamisesta. Vai, että pääsi se oikein veneeseenkin :) Ja kukapa koira haluaisi lähteä takaisin kaupunkiin, kun maalla on niin paljon enemmän tilaa juosta vapaana ja voi nuuskutella omin päin kaikkia mielenkiintoisia hajuja :)

    Mukavia työpäiviä sinulle ja rapsutuksia ihanalle Sennalle!

    VastaaPoista
  2. Ainakin täällä Jyväskylässä on juhannuksena melkeinpä aution oloista, kun kaikki suuntaavat muualle juhannuksen viettoon. Yhtenä vuonna olimme juhannuksen Helsingissä ja sekös vasta hauskaa oli, että niin iso kaupunki pystyi tuntumaan niin tyhjältä. Koskaan en ole myöskään nähnyt niin älytöntä ruuhkaa kuin tuolloin. Meidän onneksemme ruuhka oli päinvastaiseen suuntaan kuin mihin itse ajoimme :)

    VastaaPoista